Jak se dělá věda v Chile? A jak se tam dostala klasická česká svíčková ?

V této epizodě se mnou hovoří neobyčejná krajanka, žijící rovněž v Santiago de Chile. Iva Polakovičová žije vědou, specificky imunologií a po profesních zkušenostech, které ji zavedli i na prestižní harvardskou univerzitu, se nyní zabývá s kolegy výzkumem brzké detekce žaludečního karcinomu na nejdůležitější chilské univerzitě, Pontificia Universidad Catolica.

Iva hovoří o svých profesionálních začátcích v Chile, o tom jak vnímá pracovní a mezilidské vztahy. Vysvětluje blíže podstatu žaludečního karcinomu a přibližuje teorii, proč je Chile na vedoucí pozici v této smutné statistice latinské ameriky. Porovnává akademický i zdravotní systém s tím českým a neopomine zmínit prezentaci oblíbeného českého pokrmu v chilské televizi. Iva doporučuje knihy, které ji pomohly pochopit nejen chilský svět a poukazuje na osobní pojetí slova „úspěch“.

Věřím, že vás tento rozhovor osloví tak jako mě a nabudí dobrý pocit, že naši zem reprezentuje daleko od domoviny, tato vědou nadšená, mladá žena.

Užijte si poslech.

Užitečné odkazy:
Velvyslanectví České Republiky v Chile
Pontificia Universidad Catolica

Napište mi a komentujte na Facebook Linkedin Instagram Twitter

Žijete nebo jste žili v zahraničí? Chcete se krátce podělit o své zkušenosti? Nahrajte 5minutovou zprávu týkající se administrativních záležitostí, tipů na krajanské komunity, tipy pro budoucí rodiče v zahraničí, školy. Prostě cokoliv, co může ostatním pomoci a nebo jen ukázat, jak se žije jinde. Nahrajte zprávu zde

Máte-li nápad a chcete zkusit svůj podcast, určitě využijte podcastový hosting Buzzsprout. Řekněme, že veškeré služby, které nabízí jsou skutečně špičkové a hlavně uživatelsky jednoduché. A máte-li dotaz či problém, odpoví vám takřka do hodiny. Nedám na ně dopustit. 🙂

Líbí se Vám podcast, ocením vaše hodnocení a recenze:
Podchaser
Audiolibrix
České podcasty

Napsat komentář

cs_CZ