Lidskost, úcta, pokora. Aneb jedinečná krajanka a neutuchající snaha pomáhat.

Když se řekne životní poslání, každému z nás se vybaví něco jiného. Ve světě zdravotníků to většinou znamená přání pomáhat druhým udržet si zdraví. Někteří tuto touhu pomáhat posunou o několik stupňů dál a odcestují do končin, do kterých by se nevydal jen tak někdo.

Enni Enisa Hadžimustafič Džeková je výborný příklad toho, jak se zkušenosti z dětství otisknou do budoucích rozhodnutí v dospělosti. Zdravotní sestra, která se vrhla po hlavě do práce pro mezinárodní humanitární organizace, působila v zemích jako je například Súdán, Sierra Leone, Uganda, Eritrea a nyní působí v Keni.

Co přivedlo Enni k rozhodnutí pracovat v leckdy velmi neutěšených podmínkách? Na jakém principu humanitární organizace fungují? Která mise ji nejvíce ovlivnila? Co mít na paměti, chcete-li také zkusit pracovat pro některou z těchto organizací?

Rozhovor s touto neobyčejnou ženou mi dal více než informaci o životě mimo rodnou zem. Ukázal mi, jak moc důležité je zachovat si lidskost, úctu a pokoru. A to obzvláště v situacích, kde se zdá, že tyto vlastnosti ztrácejí opodstatnění.

Přeji vám příjemný poslech

Komentujte na: Facebook Linkedin Instagram Twitter

Velvyslanectví České Republiky v Nairobi, Keňa
Člověk v tísni
Lékaři bez hranic
Lékaři světa

Napsat komentář

cs_CZ