Krása a realita Nového Zélandu očima podnikatelky. Na co se připravit a co ocenit?

Ti, kteří rádi cestují, určitě ze svých itinerářů nemohou vynechat Nový Zéland. Vzdušnou čarou je to z Prahy skoro 17900 km, ale tato malá země představuje velké lákadlo a to nejen pro milovníky trilogie J.R.R. Tolkiena, Pán prstenů. Já sama jsem se v této zemi ocitla v roce 2005 a ze zážitků žiji dodnes. Napadlo mě již tenkrát, jaké by to asi bylo v tomto překrásném kraji žít. Tak jsem se při nynější příležitosti v podcastu Epimoni-ac zeptala jedné z krajanek, která si díky své pilnosti a houževnatosti vytvořila skutečný profesní úspěch. Lenka Rychlá je šumavská rodačka, kterou zaválo na daleký Nový Zéland jedno pracovní odmítnutí. Je majitelkou restaurace The Wine Box Cafe v Aucklandu, kde se často schází místní Češi i Slováci.

Proč si tedy Lenka vybrala zrovna Nový Zéland? Jací jsou Novozélanďané? Jaký je tam zdravotní systém? A na co se připravit, chcete-li tam zkusit štěstí?

Lenka povídá o jejích osobních i pracovních zkušenostech daleko od domoviny a dokresluje představu o životě na Novém Zélandu.

Přeji příjemný poslech
Alena 🙂

Komentujte, sdílejte na:
Facebook
Linkedin
Instagram
Twitter

Velvyslanectví České Republiky v Canbeře a Honorární konzuláty na Novém Zélandu

The Wine Box Cafe

Napsat komentář

cs_CZ