„Pravde veriť, pravdu žiť a pravdu brániť“ Výjimečná krajanka o životě v Číně, jak ho neznáte.

Život v zahraničí obohacuje. O tom nemůže být dlouhá diskuse. Nemluvím o finančním obohacení, ale o zkušenostech, které získáte jak z osobního, tak z profesního hlediska. Pozitivní či negativní. Ty doma prostě nenajdete. Ale je důležité tyto zkušenosti zúročit a snažit se je nějak aplikovat i doma. Dát alespoň něco málo zpět kraji, který nám dal základy a prostor být těmi, kterými jsme nyní.

V dnešním globalizovaném světě a digitální roztěkanosti je velmi snadné se ztratit. Ale určitě pomáhá se naučit, jak v něm navigovat s respektem a porozuměním. I o tom mi povídá v této epizodě podcastu Epimoni-ac, CEO společnosti Lefong, PhDr. Lucia Škvareninová M.S.S., která je důkazem motta pocházejícího původně z úst J.W.Goetha: „kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem.“ Mimo jiné, i znalosti ruštiny, čínštiny, afrikánštiny, vystudované politické vědy s diplomacií v Taiwanu jí umožnují souznění, kterého je zapotřebí nejen v obchodních jednáních. Lefong se totiž specializuje se na propojovaní a reprezentovaní obchodních zájmů privátních i státních entit Evropy a Asie. Země, která jí ale učarovala nejvíce je Čína.

Proč právě tato země? Jsou nějaká kulturní specifika pro obchod právě tam? Co jí osobně tedy pomáhá se neztratit v dnešní uspěchané době?

Lucie nabízí pohled do života, ve kterém se snaží být nejen profesionální spojka mezi kontinenty, ale tak, jako Marco Polo, přináší to nejlepší z inovací do svého rodného kraje.

Příjemný poslech.

Komentujte na:
Facebook Linkedin Instagram Twitter
Pište mi postřehy a doporučení zde

Vše o společnosti Lefong

Velvyslanectví České Republiky v Pekingu
Velvyslanectví Slovenska v Pekingu
Dale Carnegie – Jak získávat přátele a působit na lidi
Luciina kniha – China´s Modern Geopolitical Strategy America
Lucie s prezidentem Edouardem Fritchem při příležitosti připomenutí působnosti Milana R. Štefánika v Polynésii

cs_CZ