#52 O Zambii, krajanské pomoci v mezikulturních vztazích a bourání předsudků slovy Zuzany Mukumayi Filipové.

Afrika je kontinent, o kterém se stále hovoří velmi sporadicky a když už, tak podle mého mínění povrchně. O to více je zajímavé si poslechnout přímo od krajanů, jak se tam skutečně žije. Jedním z prvních hostů byla i Zuzana Mukumayi Filipová, která v Africe našla svůj druhý domov. A specificky v Zambii. Kromě předchozích humanitární činností, se především snaží přiblížit život v této zemi skrze svůj blog a rovněž skrze blog Radio Prague, kde píše o Češkách v Africe. Její nelehkou misí je rozšířit obzory našincům a odstranit předsudky. Založila iniciativu Pestré vztahy, ve kterých se snaží pomoci krajanům najít harmonii v často nelehkých mezikulturních vztazích.

Proč zrovna Zambie? Proč je důležité informovat o životě v Africe očima krajanů? V čem je mezikulturní vztah tedy jiný a náročnější? Co byl zambijský vesmírný program?  Dozvíte se užitečné informace o zdravotnictví, transportu, bezpečnosti a doporučení na cestu.

Užijte si poslech
Jako vždy se budu těšit na vaše komentáře a postřehy.

Sdílejte a lajkujte na Facebook Linkedin Instagram  Twitter i na TikToku.

  • O jaké zemi chcete slyšet příště? Chcete doporučit zajímavého, mimořádného krajana/krajanku v zahraničí? Napište mi  zde
  •  Líbí se vám rozhovory s krajany v zahraničí?  Přidejte svůj komentář a hodnocení na vašich oblíbených podcastových platformách.
  • Apple Podcast – pro uživatele Iphone, Ipad & Mac
  • Podchaser– pro uživatelé androidů  
  • České podcasty , Audiolibrix

Užitečné odkazy:
Velvyslanectví České Republiky Losaka
Emil Holub v Zambii
Vesmírný program Zambie

Blog Zuzky – Pestré vztahy
Blog Radio Prague International – Češky v Africe
Město Kitwe

Knihy doporučené v této epizodě:
The mourning bird  –  Mubanga Kalimamukwento
The Old drift – Namwali Serpent

Leave a Reply

en_GB