Vzpomínka na MDD aneb Cesta kolem světa během jednoho dopoledne.

Dětský den v České škole Madrid 

Na Den Dětí čeká vždy na žáky České školy Madrid něco speciálního. Zatímco minulý rok je navštívili roboti, letos se rozhodli zlomit jeden z nejslavnějších rekordů všech dob.

Dokončit první cestu okolo svět se podařilo portugalskému mořeplavci Magellanovi už před pěti sty lety. Závod o nejrychlejší světoběžníka ale stále běží. V České škole Madrid se proto rozhodli všechny kontinenty navštívit rovnou za jedno jediné dopoledne.

Nebojte, nezbláznili se! Nejeli totiž vlakem, ani vzducholodí, cesta byla virtuální. Pro děti z České školy Madrid bylo připraveno celkem osm Skype stanovišť se zábavnými úkoly z celého světa. Mohly se tak naučit třeba skládat origami v Japonsku, číst stopy zvířat ve sněhu na Antarktidě nebo si v Holandsku trochu protáhnout nohy při domácím cyklistickém závodu.

cestakolemsvetaCSMadrid

Než se ale děti na cestu vydaly, čekalo na ně překvapení: audio vzkaz, který jim až ze dna oceánu poslal prapravnuk slavného světoběžníka Philease Fogga. A statečné cestovatele z České školy neminula ani odměna. Na konci cesty byla jejich vytrvalost oceněna nejen diplomem, ale i krásným videem o první cestě okolo světa, které přímo pro ně připravil dospělý student Miguel Sánchez Martín.

Během nekonečné karantény zde v Itálii, jsem i já měla příležitost se zapojit s mou čtyřletou dcerou. Obavy, že má dcera se bude zdráhat a nebude chtít mluvit, zmizely takřka okamžitě. Chtěla bych tímto velmi poděkovat Elence Bartošové za pozvání a za tak skvěle zorganizovanou aktivitu České školy v Madridu, kterou si užila nejen má dcera, ale i maminka. 🙂

Napsat komentář

cs_CZ