#5 Hola Hola,cizina volá! Pokračování jak na zaměstnání v zahraničí. Odlišnosti z pohledu úspěšných krajanů ve Vietnamu, USA, Nového Zélandu a Švýcarska

V #5 díle podcastové série Hola Hola, cizina volá!,  pokračujeme na téma  práce v zahraničí.

Neexistuje jeden manuál, či soubor rad, dle kterých hledat a získat zaměstnání v zahraničí.  Ale  platí, že dobrý průzkum,  příprava  a znalost místního kulturního podtextu je základ.   O tom, jak to je ve Vietnamu nám povídal Ondřej Slowik. Je však důležité mít přeplněné CV zvučnými tituly, například, chcete-li pracovat v hollywoodských filmových institucích? O tom nám povídá krajan Miro Skandera žijící v Los Angeles.  A když chcete změnit úplně obor, lze to snadno? To nám zase krátce vysvětlí krajanka Michaela Frost na Novém Zélandu. Nicméně, leckdy  můžete vyjednávat o výši platu se sklenkou v ruce a překvapíte sami sebe. O tom humorně vypráví Michal Konštacký ze Švýcarska.

Uvítáme vaše zkušenosti a příběhy, které budeme moci použít pro dokreslení v dalších dílech této podcastové série. Své komentáře a příběhy zasílejte  na alena@epimoni-ac.com nebo nahrávejte na Speakpipe webové stránky podcastu.

Poslechněte si celé díly o:
životě a práci ve Vietnamu – Ondřej Slowik
životě a práci v Los Angeles – Miro Skandera
životě a práci ve Švýcarsku – Michal Konštacký

Borůvková farma Michaely Frost Mamakablue na Novém Zélandu

 

Leave a Reply

en_GB