Respect all. O životě v zahraničí očima velmi úspěšné Slovenky. „Ráj na zemi?“‎ Z Chile trochu jinak.

„…vždyť to je ráj na zemi…“

„Někdo to rád horké“ a vařené, někdo syrové, někdo rád kus steaku a Coca-Colu. Někdo je naopak spokojenější bez masa. V těchto preferencích je ale jeden neoddiskutovatelný element, a tím je zdraví. Zásadní bod, nad kterým se pozastavila i rodačka z Topoľčan, která si se mnou povídá v tomto díle podcastu Epimoni-ac.

Alica Reháková se před lety vrhla po hlavě do podnikání v Santiagu de Chile se svou životní misí bezmasé zdravé výživy. Laktózová nesnášenlivost a místní stravovací návyky ji vnukly myšlenku, že je třeba něco změnit. Založila proto firmu MioBio, kde začala prodávat kuchyňský elektrospotřebič Miomat, který si navrhla sama. Její houževnatost, životní i profesní vize založená na respektování všeho živého, jí katapultovala k vrcholům popularity v oblasti zdravé výživy. A to nejen takřka po celém latinskoamerickém kontinentu, ale i v Čechách a Slovensku.

Proč se ale vydala do Chile? Jak by srovnala mateřství a rodinný život v Chile s tím na Slovensku? Bylo to náročné založit její společnost? Jak se jí daří v momentální „koronavirové“ době? Co by doporučila lidem, kteří se chtějí vydat do zahraničí a čeho bychom si všichni měli více vážit?

Pojďte si poslechnout povídání s krajankou, která poukazuje na to, že je třeba naslouchat svému vnitřnímu přesvědčení více, než „dobře míněným radám“.

Příjemný poslech

Facebook Linkedin Instagram Twitter

Miobio Chile
MioMat Slovensko
MioMat Česko

Bohatý táta, chudý táta – Robert Kyosaki

Leave a Reply

en_GB